2016. július 06. 22:01 - MasterDwalin

A Warzone Resurrection bemutatása: A Bauhaus Megacorporation! (Háttértörténet)

 borito.png

Folytassuk barangolásunkat a Mutant Chronicles világában! Ezúttal személyes kedvencemet, a Bauhaus Megacorporation-t szeretném nektek bemutatni! 

"Minőség és dicsőség!"faction-bauhaus.jpg

A cégről

 

A Bauhaus Megacorporation az egyik legöregebb Megacég (ők maguk azt állítják, hogy egyenesen a legősibb mind közül, bár ezt a címet a Capitol is szereti magára aggatni). A néhai Föld európai cégeiből és népeiből alakult még a Bukás idején, így etnikailag nagyon vegyes népességgel rendelkezik. Ezek közül leginkább a német vonal érződik, de találunk még francia, szláv, olasz, skandináv és még magyar (!) ősökre való utalást is.  

A Bauhaus a 2. Légió Invázió idején (ez a wargame idővonalban a MOST) egy erős, büszke, militarista hatalom, melynek központja a Vénusz bolygó, ahol a katonai arisztokrácia gyakorolja a hatalmat. Bár ez nem volt mindig így. Még az Első Céges Háború elején a céget sorozatos vereségek érték, és sok terület veszett el a Capitollal és a Mishimával folytatott harcok során. 

Ez eredményezte azt, hogy a hadsereg vezérkara egy puccs segítségével megbuktatta a vezetést, és átvette a cég feletti teljes irányítást. Ezt követően megfordult a hadiszerencse és a változás pozitív hatásai a mai napig érezhetőek minden téren.

A Bauhaus védjegye mindig is a minőség és megbízhatóság volt. Technológiai fejlettségük a kezdetektől az élvonalban volt, fegyvereik, gépeik, űrhajóik pedig egyet jelentettek az első osztályú termékek fogalmával. Az ő őseik felelősek például azért a terraformáló technológiáért, aminek hála a Naprendszer belső bolygóin az emberek úgy élhetnek, mint a Földön, a Bukás előtti időkben. Szabadon benépesíthették a meghódított planéták felszínét (kivéve persze a Merkúr esetén..), és mélyeket lélegezhetnek a növények által termelt, oxigén dús levegőből és sétálhatnak a mesterséges tengerek és óceánok partján. 

venus.png

A Vénusz, a Naprendszer ékköve

 

Ennek a technológiának a csúcsa maga a Vénusz, a Naprendszer legtermékenyebb bolygója. Pontos mása annak, mint amilyen maga a Föld volt még az ember előtti időkben. Hatalmas óceánok és tengerek húzódnak rajta, mély őserdők borítják, melyeket hatalmas állatok népesítenek be (ezek őseit még régen a Bauhaus laborjaiban hozták létre), termékeny földek húzódnak a látóhatárig, a föld mélye pedig csak úgy roskadozik a nyersanyagoktól. 

A Vénuszt klímája és környezete szempontjából három különböző zóna típusra lehet osztani. Az egyenlítő területén van az úgynevezett Tűz Köre. Itt találhatóak a legsűrűbb és legnagyobb dzsungelek, melyeket aktív vulkánok tarkítanak. Fontossága abban rejlik, hogy itt lapul a föld alatt a legtöbb értékes nyersanyag. E miatt nem is nagy meglepetés, hogy itt található a Sötét Légió legtöbb Citadellája a bolygón és az egész Naprendszerben is. 

A Tűz körétől északra és délre, a sarkkörök felé húzódnak a Viszály Körei. A bolygó ezen része a legnépesebb, hála az enyhébb, kontinentális típusú éghajlatnak és a hatalmas termőföldeknek. Viszont ez az a zóna ahol a legtöbb cégek közötti csata is dúl, pontosan az előbb említett tényezők miatt. 

Itt található a bolygó és egyben a cég központja, Heimburg városa is. Továbbá a legtöbb csata színteréül szolgáló Graveton Szigetcsoport, melyre már az Első Céges Háború óta fáj a Mishima és a Capitol foga. 

heimburg_1.png

A sarkkörök közelében találhatóak a Jég Körei. Itt a hatalmas hegyek árnyékában, a sötét fenyőerdők és a fagyos tundra közelében is épültek városok, melyek főleg érceket termelnek ki ezen a zord vidéken. Ezek közül a legnagyobb település Novakursk, ami egyben a bolygó második legnagyobb városa a maga hat, hatalmas lakókupolájával. 

A Vénuszon túl vannak még Bauhaus területek a Marson is. Itt a legnagyobb település Mundberg, ami a Déli-sarkkör közelében helyezkedik el. Az ominózus város hét szigetre épült, melyeket fagyos gleccserfolyók választanak el. A város híres arról, hogy itt található a neves 'Barlangi Medve Rendje' is. 

Ezen felül neves még Luna City Bauhaus Negyede is, ahol a város egyik legöregebb épület együttese, a Kelet-Nyugat Tornyok is állnak. 

bauhaus-venusian-ranger.jpg

A Bauhaus társadalmi felépítése 

 

A Bauhaus népét két társadalmi osztályba lehet sorolni. Ott vannak a cég irányításában résztvevő gazdag és befolyásos nemesi házak tagjai, és a gyárakban, földeken és irodákban dolgozó közemberek tömegei. Az egyetlen út, hogy egy közember nemessé váljon és saját házat alapítson, az a sikeres katonatiszti szolgálat, melyel együtt jár az adományozott rang is.  

A nemesség és a közemberek között már eleve nagy rés tátong, de maguk a nemesek is igen megosztottak. Osztályuk élén található a Bauhaus legfőbb vezetését alkotó, négy Választófejedelmi Ház: a Romanov, a Richthausen, a Barnheim és a Saglielli. Ez a négy ház felelős a cég legmagasabb szintű irányításáért, és ők birtokolják a legtöbb részvényt is. Őket követi az úgynevezett tíz Nagy Ház, kik alatt több, mint kétezer kisebb nemesi ház található. Ezek között is akadnak gazdagabb és befolyásosabb, valamint szegényebb, de annál büszkébb házak is. A nemesi házak élén álló férfiakat és nőket hercegnek nevezik. 

coats.png

A Bauhaus viszonya a többi céggel és a Testvériséggel

 

A Bauhaus filozófiája a becsületesség és az egyenesség. Ezért így állnak hozzá a vetélytárs cégekhez is.

A Capitol és a Bauhaus között egész nyugodt a viszony. Sok közös üzletet kötnek egymással, de e mellett a Graveton Szigetcsoport területén hadban is állnak egymással. A Bauhaus vezetés a köznép körében hajlamos a Capitol társadalmi rendszerét kritizálni, nehogy az emberek számára szimpatikusabb legyen a demokratikusabb Capitol, mint a totalitárius Bauhaus. 

A Mishima és Bauhaus között feszült a viszony. Ennek egyik oka az agresszív Mishima előretörés a Vénuszon, illetve a fekete piacra készült, Mishima eredetű, nagy mennyiségű, hamisított Bauhaus termék is. 

Az Imperial és a Bauhaus sokban hasonlít egymásra, így kölcsönösen tisztelik is egymást. Ha hadat is viselnek egymással, akkor is sok közös üzletet kötnek és kölcsönösen jól bánnak egymás hadifoglyaival. 

A Bauhaus és Cybertronic viszony kifejezetten jó. A Cybertronic nagyrészt Bauhaus nemzetiségű tudósokból jött létre és a technológia és tudás iránti vágyuk nem áll messze a Bauhaus filozófiától. A Cybertronic központja egyébként Luna City Bauhaus Negyedén belül található. Nemrégiben a Bauhauson belüli erősödő Testvériség behatás ronthatja a két cég közötti bizalmat. 

A Testvériség és a Bauhaus között már kezdetek óta a legszorosabb a viszony. Durand után sorban négy bíboros is a Vénuszról származott, és a mai napig minden nagy nemesnek van saját vallási tanácsadója is. 

A fegyveres erők 

 

A reguláris hadsereg irányítása a Romanov Választófejedelmi Ház kezében van (itt van egy kis eltérés a wargame szabálykönyv és a szerepjáték könyv között. Az előbbi szerint ezt a címet a Richthausen, míg utóbbi szerint a Romanov ház birtokolja. Tapasztalataim alapján ilyen esetben a szerepjáték könyv a kánon), de minden nemesi család fenntarthat saját milíciát és elit testőrgárdát saját céljai érdekében. 

A hadsereg egyébként a társadalom szerves részét alkotja. Minden Bauhaus állampolgár köteles sorkatonai szolgálatot tenni élete során és semmilyen magas politikai vagy üzleti tisztség nem érhető el, valamilyen tiszti rang megléte nélkül. A nemesi családok körében a katonai szolgálat például megkerülhetetlen része az életnek és a feljebbjutásnak a ranglétrán. 

A seregen kívül fontos szerepet töltenek be a társadalmi életben a különböző Rendek, melyek a nemesek számára újabb rangokat juttatnak, és sajátos szokásokkal és tradíciókkal rendelkeznek. Ezen Rendek a régi földi lovagrendek mintájára jöttek létre, és fontos szerepük van az intrikákkal és becsületharcokkal tűzdelt céges vezetés életében is. 

A Bauhaus szárazföldi hadereje alapvetően három részre osztható. Ezek a sorállomány, a páncélozott- és különleges erők. Ettől függetlenül természetesen a cég rendelkezik még haditengerészettel, légierővel és űrflottával is. 

38a04813f5ccfd67ace2df3a9134c484.jpg

A Bauhaus a Warzone: Resurrection-ben

 

Troop

Hussars/Huszárok 

nevtelen_2.png

 A Huszár egységek alkotják a Bauhaus haderő gerincét. Őket tartják a Naprendszer leglojálisabb, legjobban felszerelt és kiképzett sorgyalogságának. A Huszár egységek regimentekre vannak osztva, melyek közül egyesek egészen az Exodus idejére vissza tudják vezetni történetüket. Azok a katonák akik jó ajánlólevelet tudnak szerezni szolgálatuk során, valamelyik speciális egységben folytathatják pályafutásukat. 

Etoiles Mortant

mort.png Az Etoiles Mortant, vagyis a 'Kihúnyó csillagok' egy fanatikus harcos rend, melynek soraiban csak nők harcolnak. A cég eredetileg egy a Testvériséggel kötött egyezmény útján hozta létre az egységet, melynek akkor még voltak férfi tagjai is. (Hogy mára miért lett csak női alakulat, nem tudjuk)  Csak az a nő léphet be a Mortant-ok közé, aki a Sötét Légió miatt elvesztette valamely szerettét. Az egység speciálisan közelharcra és gerilla harcmodorra van kiképezve, ezért a könnyebb mozgás miatt nem viselnek sok páncélt. E miatt a halálozási arány itt a legnagyobb az egész cégen belül. Bár ez nem igen zavarja az ide belépőket...  

Blitzers/Blitzerek 

blitz.png

 A Blitzerek rohamosztagosok és robbantási szakértők egy személyben. Az ő feladatuk az ellenséges állások, erődök és páncélosok megrohamozása és felrobbantása. Ezek a katonák félelmet nem ismerve rohamozzák meg az ellenséges vonalakat, hogy ott csapjanak le, ahol az a leggyengébb. Gyorsan képesek felismerni az ellenséges rendszerek gyengeségét, és elég tűzerővel rendelkeznek a nehéz páncélos ellenfelek legyűrésére is. 

venusian-sniperfinal_darekzabrocki-mutant_chronicles_warzone_resurrection_art.jpg

Support

Armoured Hussars/Páncélozott huszárok 

jugg.png

A páncélozott huszárok, vagy más néven 'Eltiprók' alkotják a Bauhaus seregek igazi nehézgyalogságát. Az ezen katonák által viselt 'XO-102' típusú páncél, a Naprendszer egyik legerősebb és legmodernebb harci páncélja. A Vulkan csatapáncél egy korai tervén alapul, és konkrétan egy két lábon járó tankká változtatja a viselőjét. A kialakítás olyan erős, hogy az Eltipró képes még falakon is áttörni, hidraulikus erőökleivel pedig páncélosokat vagy katonákat puszta kézzel széttépni. 

Venusian rangers/Vénuszi rangerek

ranger.png

A Vénuszi Rangerek a Naprendszer legismertebb és lecsodáltabb különleges egysége. Eredetileg a Sötét Légió elleni harcra hozták létre őket, még a Vénuszi Kereszteshadjárat idején. Azóta az egység neve legendává vált, melynek tagjaira minden cég katonája felnéz. Csak a legtehetségesebb katonák kerülhetnek a Rangerek közé, akiket a Kohó nevű, titkos vénuszi bázison képeznek ki. A Rangerek felszerelése első osztályú (mivel az őserdei- és extrém környezet specialistái, ezért például klimatizált egyenruhával rendelkeznek) hűségük pedig megkérdőjelezhetetlen. Híresek a más cégek katonáival szemben tanúsított lovagiasságukról, és arról is, hogy, ha kell mindent bevetnek a Sötét Légió elpusztítása érdekében... 

Artillery Korps/Tüzérség 


art.png

A Bauhaus erőket támogató tüzérségi egységek egyik jellemző típusa a Fieldhausen által gyártott könnyű löveg, melyet egy Vorreiter, Saurian vagy valamilyen páncélozott jármű könnyedén el tud vontatni, olcsó legyártani és könnyű összeszerelni. A fegyver nagy előnye, hogy ugyanarra a felépítményre három különböző löveg típus is felszerelhető, ezek az RK-36 'Sárkánytűz' ismétlő rakétavető, az MKVII 'Fieldblitzer' tábori tarack és a 403-8 jelzésű tábori löveg.  

Light Vehicles 

Vulkan 

 

vulkan.png

A Vulkan a Bauhaus haditechnika csúcsa. Ez a dízel meghajtású, klimatizált harci páncél a Bauhaus erők ütőkártyája. Komplex hidraulikus rendszereinek hála bármilyen terepen jól boldogul, vastag páncélja pedig a legtöbb lövedéknek ellenáll. Osztagokba szervezve a Vulkan-ok nehéz géppuskáikkal és lángszóróikkal fedezik a gyalogság előrenyomulását, vagy épp vezetik azt, hogy erőökleikkel zúzzák szét az ellenséges állásokat. 

Vorreiters/Voreiterek 


vorr.png

A Vorreitereket kifejezetten beképzelt és rátarti katonáknak tartják. Mára hagyománnyá vált az a nézet, hogy közöttük szolgálni hatalmas megtiszteltetés. A leendő Vorreitereket a Huszár állomány olyan tagjaiból toborozzák, akik nagy affinitást mutatnak a gépek iránt. Az általuk használt terepmotorok számára nincs leküzdhetetlen terep vagy időjárási tényező. Eredetileg felderítő és támogató szerepük van, de nem ritka a Vorreiterek kivont szablyával végrehajtott "lovasrohama" sem. 

Strike skimmer/Támadó sikló 

 mg_8263.jpg

A kép ne tévesszen meg senkit! Az Assault skimmer a Bauhaus sereg egyetlen egysége melyhez figurát még nem, de szabályokat már kiadtak. Ezért kerestem egy régi, eredeti Warzone idők béli skimmert, hogy lássátok kb. mire számíthatunk majd a jövőben! 

A PL-99 típusú támadó sikló eredetileg a Vénusz mocsaras területein való gyors haladás végett lett kifejlesztve, válaszképpen a Capitol növekvő fenyegetésére. Azóta viszont már más harctereken is használják ezt a megbízható, kétéltű járművet. Egy marsi incidens óta például gyakran csatolnak egy ilyen gépet Vorreiter osztagokhoz, nehézfegyveres támogató szerepkörben. 

Heavy Vehicles 

Grizzly 


grizzly.png

A GBT-49 'Grizzly' a Bauhaus erők rendszeresített nehéz tank családjának legnagyobb mennyiségben gyártott verziója. A típus alkotója, Lothar Fieldhausen hadi filozófiáját szimbolizálja, mi szerint "A nagyobb jobb!". A Grizzly két fő fegyvere egy 180- és egy 230mm-es löveg, valamint fél tucat gyalogság elleni géppuska is helyet foglal minden oldalon. Egy akkora test mozgatásához megfelelő erő is kell, amiről két 7800 lóérős turbó motor gondoskodik, melyek fogyasztása kilométerenként 120 liter. Ezen monstrum irányítása pedig a 8 fős legénység feladata. A katonák körében terjengenek történetek hatalmas, 24 fős legénységgel ellátott tankokról is, melyeknek saját séfje és pincére is van....   

 

bauhaus-ambush.jpg

Characters

Angelika Drachen 


drachen.png

A Valmonte nemesi ház sarjától, Angelika Drachentől legalább annyira tart az ellenség, mint a saját katonái. A Hadügy Minisztérium ügynökeként az ő feladata kigyomlálni a katonák sorai közül az árulókat és a gyengéket. Ennek elérése céljából pedig minden eszközt bevethet. 

Max Steiner 

 max.png

Max Steiner karrierjét a huszárok kötelékében kezdte, ahol hamar felfigyeltek taktikai képességeire, és ennek hála felvételt nyert a Vénuszi Rangerek közé, ahol egészen a tiszti rangig vitte. Innentől pályája tovább ívelt felfelé, melynek csúcspontja a Doomtrooper programba való meghívás lett. Steinert egész életében tehetséges katonának és taktikusnak tartották, viszont ezen tulajdonságok mellé egy jó adag beképzeltség is párosult. Ez akkor tűnt el belőle, mikor Doomtrooper-ként szembesült a Sötét Légió igazi, felfoghatatlan gonoszságával. Ez pedig gyökeresen megváltoztatta őt, és mára egyetlen célja az emberiség védelme lett, ha kell mindhalálig. 

Valerie Duval

 valaerie.png

Valerie Duval tragédiája már születésével kezdődött. Anyja belehalt a szülésbe, amit apja sohasem tudott feldolgozni. Ezért Valaerie egész életét azzal töltötte, hogy lenyűgözze apját. Viszont még fiatal korában apját is elérte a végzet, egy Algeroth hívő eretnek pengéje által. Valerie ezután lépett be az Etoiles Mortant egységbe, melynek a valaha élt legnevesebb tisztje lett. Jelenleg Doomtrooper-ként szolgálja a Kartellt és a Testvériséget a Sötét Légió elleni harcban.    

Marshal-Kapitan 

 img54a70532a6f9c_1.jpg

Tisztnek lenni a Bauhaus seregében megtiszteltetés és nagy felelősség. Ezért a főtisztektől (bauhausi nyelven Oberoffizieren) a kapitan rangtól a fő marsallig becsületességet, jó taktikai érzéket és megfelelő kiállást követelnek meg. A tisztek egyedi hátasa, a fjord ló, rangjuk egyik ősi jelképe. Ezen szívós állatokat még a Földről hozták a Vénuszra az Exodus elötti időkben, és nagy kincsnek számítanak. (Más cégek katonái tévesen póninak szokták csúfolni őket, de a helyes megnevezésük Kleines Pferd!) 

A következő három figura a 3. kiadásos szerepjátékkönyv Kickstarter kampánya során készült, és bár rendelkeznek szabályokkal a Warzone: Resurrection rendszerhez, sajnos nem találtam hozzájuk leírást. Valószínűleg a Bauhaus Sourcebook-ban vannak, de az még nekem nincs meg :( 

Bruder Wilhelm

 wilheim.png

Dominik Kaspernov 


dominik.png

Major Herbert B. Marbach 

 major.png

 

Baron Leopold Von Jaeger the III. 

 leopold.png

 A kissé bolondnak tartott Leopold von Jaeger inkább nevezi magát vadásznak, mint katonának. Már gyerekkora óta űzi ezt az ősi mesterséget, és ez is vitte őt a Bauhaus tüzérség sorai közé, ahol már 40 éve szolgál. Még a harcmezőn is monoklit és ötven éves, kopott-szakadt vadászmellényét hordja, és minden hova magával viszi hű társát, Hanst a sólymot. De minden furcsaságát elnézik neki, mivel nála pontosabban és hatékonyabban senki sem irányít tüzérségi lövegeket a Naprendszerben. 

 bauhaus_city.png

 Elértünk bemutatónk végére és remélem felkeltettem az érdeklődéseteket a játék iránt! Ha még esetleg nem olvastátok volna a sorozat előző részeit, akkor ide kattintva megtehetitek! 

A következő részben a Mishima Megacorporation következik majd!

Ha érdekel a játék, akkor javaslom lépj be a hazai Warzone Facebook csoportba

A következő bejegyzésig, jó játékot mindenkinek! ;) 

-Dwalin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dicerunner.blog.hu/api/trackback/id/tr338735920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása