2016. október 14. 08:22 - MasterDwalin

Debreceni Barátságos KoW Verseny 2. rész - Az első nap...

 full-adjusted_med.jpg

Itt az idő, hogy Kaba és Gábor (feliratot kapcsoljátok be! ;) ) Kollégák után én is nekilássak a magam beszámolójának! Ebben a részben a verseny első napjáról olvashattok!

A reggeli órákban futott be a vonatom Debrecen városába, ahol Kaba Mester már tárt karokkal várt rám. Kifejezetten örültem, hogy életemben először tovább is jutottam a pályaudvar kapujánál, és megláthattam országunk második legnagyobb városát. 

Kaba volt olyan kedves és a verseny helyszínéig tartó taxiutunk során informált minden nemű érdekes helytörténeti érdekességről. 

A verseny helyszíne a Kratochvil Károly Honvédelmi Szakközépiskola kollégiuma volt, melynek díszterme egyben a Debreceni HTBK Klub Wargame Szekciójának klubhelyisége is.

Miközben Kabával elkezdtük berendezni a helységet, kezdtek megérkezni a versenyzők is. Először a Hegedűs fivérek, akik bár csak nemrégiben csöppentek bele a hobbiba és a Kings of War-ba, igen csak jól játszottak és taktikáztak a hétvége során. Ráadásul, mint kiderült mind a ketten lelkes hallgatói a Lexicanum sorozatnak is! :) 

A napot egy bemelegítő csatával kezdtük, melyet a két Hegedűs vitéz vívott Kaba és az én segítségem mellett. Nem sokkal ezután betoppant a miskolci The Forge Klub kontingense is a már említett Gábor (Meyil'Kree) és Grosh Kollégák személyében. 

Az oktató küzdelem mellett mind kipakoltuk a seregünket (a KoW legjobb része, hogy sokáig pakolsz, hogy majd egybe levedd). Majd megérkezett újabb két HTBK tag (ők ne haragudjanak, a neveket még nem sikerült megjegyeznem 100%-ban), hogy lejátszanak egy jó kis 40k csatát, hiszen verseny ide vagy oda a klubélet nem állhat meg! 

Ezután látogatást tettünk a pontosan szomszédban elhelyezkedő étteremben, ahol olcsón (értsd Kaba fizetett) ehettünk egész finom ebédet. 

Egy kis ebéd utáni tökölést sziesztát követve pedig elindultunk Kaba egyik kedvenc ivójába a Kaktuszba. A hely jó volt, a hangulat mesés a sör pedig finom! Ráadásul Kabát sem tiltották ki onnan miattunk!

imag0727.jpg

"Itt a sört pintben mérik?!"

A sörözés után elmentünk egy kis éjszakai városnézésre is, hogy megcsodáljuk Debrecen főterét. A város ezen része tényleg gyönyörű, bár remélem nem sértettem meg senkit az "Olyan, mint egy mini Vörösmarty-tér" kommentemmel. 

Mikor már igen csak későn és mámorosan visszaérkeztünk szállásunkra, nagy tervekkel és reményekkel hajtottuk álomra a fejünket. Már aki tudott aludni Gábor horkolásától! :D

Következzen egy fénykép csokor az első napról, ami alatt egy rövid történeti írást olvashattok majd Stormheim felvonultatott seregéről!

 imag0692.jpg

Egymásnak feszül a két Hegedűs fivér, persze tanuló üzemmódban! A harc a Kaba által kölcsönzött Ogrék és Goblinok között dúlt a skanzen közepén.

imag0701.jpg

imag0700.jpg

imag0699.jpg

 Gábor emberi hadai, akik közül kimagasodott a verseny potenciális célpontja, Tricike.

imag0703.jpg

imag0702.jpg

Grosh élőhalottjai. Sárkány nincs, de azért van itt ami repül! 

imag0710.jpg

Az asztal szélére állított Nagash-tól mindenkinek borsódzott a háta...

imag0729.jpg

A törp seregem is megtalálta végül a felvonulási zónát! 

A versenyre vitt listám:

nevtelen_3.png

 Arról, hogy ez miként teljesített, majd a következő részben olvashattok! 

Most következzék egy rövid részlet a Stormheim Krónikák debrecenvári háborúról szóló kötetéből: 

"A Főkapu hatalmas pillérei és királyszobrai között masírozott a sereg, dalia mind;

Harcba indulva, Debrecenvárba.

Elöl ment a vezér, Pörölyvérű Sigwald a Kapuőr Céh harcosai utána;

Mögöttük a Palota Őrei fényes aranyfejszékkel és csillogó páncélba.

A sort zárta a mamut vontatta üteg;

Bányászok csákányait marta a hideg. 

Indultak hát a Csille-fokra,

Hol várta őket a rúnák papja. 

Vörösszakál Ivar kinek hangjára, 

Megindult a hegy maga. "

 

Folytatás következik....

-Dwalin

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dicerunner.blog.hu/api/trackback/id/tr7511786173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándor Kaba Sarkadi 2016.10.14. 09:03:58

Nagyon örülök, hogy napvilágot látott ez a bejegyzés! Bárkit szívesen fogadunk Pestiából Debrecenben, bár a mi Kossuth terünk kisebb, de annál hangulatosabb! :)
Ha jól emlékszem a pólódon is a fenti jakos minta volt, ugye?

MasterDwalin 2016.10.14. 23:48:24

@Sándor Kaba Sarkadi:
Örülök, hogy tetszett! :)
Igen ez a festmény volt a pólómon! Kedvenc fantasy-scifi művészem, Paul Bonner egyik legjobb munkája!

MeyilKree 2016.10.16. 16:32:51

A nyitva hagyott ablakot nem említetted.... :)
süti beállítások módosítása