2016. február 12. 22:00 - MasterDwalin

Age of Tyrants preview! (HU & EN)

aot_cover_drawing-142-800-495-80.jpg

[HU]Az általam egyik legjobban várt wargame, az Age of Tyrants Kickstarter kampánya lassan véget ér.

A szükséges összeg már összegyűlt, és egyre több ingyen cuccot és ’Stretch Goal’-t sikerül feloldania a támogatóknak. A projekt egyik vezetője, John Robertson volt olyan kedves és (mivel tudta mennyire érdekel a játék) küldött nekem három promo figurát, hogy fessem ki őket és készítsek róluk egy bejegyzést.

Azért, hogy minél többet tudjak segíteni a projekten dolgozó srácoknak, ez a bejegyzés két nyelven, magyarul és angolul készült!

 

[EN]One of my most awaited wargame's, the Age of Tyrants' Kickstarter campaign slowly ends.

The main goal has already achieved, and the backers unlock more and more of the free stuff and the ’Strech goals’. One of the project’s leaders, John Robertson was so nice, and sent me three promo miniatures (because he knows I’m very interested in this game) to me, for painting and for a prereview.

Because, I want to help the guys of this project as much as I can, I made this prereview in two language, in Hungarian and in English! (Sorry for the possible mistakes, I learned a the language from school, and from Monty Phyton) 

 [HU]Szóval, először is: Mi is az az Age of Tyrants?

Az Age of Tyrants az Urban War/Void világában játszódó 6mm-es wargame.

A KS kampány jelenleg a háttérvilág 4 fő frakcióját foglalja magába: a könyörtelen Junker Birodalmat, a nemes Viridia seregeit, a Synta robotikus hadait és a Draconis Alba galaxis erőegyensúlyára ügyelő VASA szervezetet.

A játék részletes és mély háttértörténettel rendelkezik, így azzal most nem foglalkoznék, ha valakit érdekel, rengeteg érdekes információt talál a játék hivatalos weboldalán.

 

[EN]So, first: What is Age of Tyrants?

Age of Tyrants is a 6mm wargame set in the world of Urban War/Void.

This KS campaing contains the main 4 factions of the lore: the ruthless Junker Empire, the armies of the noble Viridia, the robotic forces of Syntha and the organization called VASA, the guardians of the balance in the Draconis Alba galaxy.

The game has a wast and deep lore, so I will not tell about that now, if someone is interested, the game’s official website has a lot of information.

 

[HU]Három figurát kaptam John-tól: egy Junker Venator-t, egy VASA Red Hammer-t és egy Viridian Direwolf-ot. A figurák műgyantából vannak és a Prodos Games készíti önti őket.

Mivel az egyik fő wargame amivel játszom, a Warzone:Resurrection, ami a Prodos játéka, ezért a figurák anyaga és az öntési minőség sem volt újdonság számomra. Ahogy a Warzone figuráim, úgy ezek is szépek, erős anyagúak és öntési hibát sem találtam rajtuk.

Van egy két apró alkatrész, ezekkel vigyázni kell, mert könnyen sérülhetnek vagy eltűnhetnek. A keretről való levágáskor nekem sikerült belerondítanom a VASA tankba, de ezt a gondot egy kis green stuff és a festés megoldotta. Egy gondom volt csak, a VASA tank hátsó lövege valószínűleg szállítás vagy pakolás közben letörhetett, de könnyedén ki tudtam pótolni egy vékonyabb keret darabbal.

 

[EN] I recieved three miniatures from John: a Junker Venator, a VASA Red Hammer and a Viridian Direwolf. The miniatures are resin and made by Prodos Games.

Because one of my main wargame is Warzone:Resurrection and that is a game by Prodos, the material of the miniatures and the quality of the cast was not unfamilliar to me. Just as like my Warzone miniatures, these are also nice, stong and I could’t found any misscasts on them.

There are some little components, so you have to be careful with them, they can easly damage or dissappear. When I removed the parts from the sprue I damaged the VASA tank, but I solved the problem with some green stuff and with the painting. I had only one problem, the back turret of the VASA tank probably broke off during the packing or the transporting, but I could easily repair it with a little sprue part.

Viridian Dire Wolf

keret1.jpg

vir1.jpg

vir2.jpg

vir3.jpg

vir4.jpg

 

VASA Redhammer

keret2.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Junker Venator

keret3.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

[HU] Ezután a mosás, összerakás és az alapozás következett. A három figurából kettő színsémája adta magát: A Junker páncélos esetén a tetszetős tiszta piros mellett döntöttem, mint a rajzokon, a Viridian tank pedig egy sötét zöld alapra kapott sötét szürke camo foltokat. A VASA tank színén sokáig gondolkodtam, mire végre eldöntöttem, hogy a szürke és a kék milyen módon kerüljön fel rá.

 [EN] Then I washed, assembled and primed the miniatures. For two miniatures from the three, I knew which paint scheme I want to paint: I used the pure red theme for the Junker one from the artwork, the Viridian tank got a dark green base and dark grey camo stains. The colour of the VASA tank was a bit hard for me, but after long thinking I decided how to use the blue and the grey on the miniature.

A Venator of the '5th Junker Legion'

([Hu] A 'Mortis' matrica egy régi 40k-s Birodalmi Gárdista dobozból származik. Nem az én ötletem, innen másoltam!

[EN] The 'Mortis' transfer is from an old 40k Imperial Guard kit. The idea is not mine, I copied it from here!)

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

 A Direwolf of the "2136th Viridian Mountain Hunter Divison (Konrad's Kodiaks)"

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

A Redhammer of the "122nd VASA Borean Brigade" 

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Size comparison with a 15mm Flames of War Sherman tank and a 28mm 40k Terminator.

size.jpg

 

[HU] Én a KS kampányt egy két fős kezdő pakk szintjén támogattam, és azt kell mondjam már alig várom, hogy kipróbáljam a játékot! Ha az Age of Tyrants felkeltette az érdeklődésed ajánlom a csapat Youtube csatornáját és a hivatalos weboldalt! Sőt már oktató videók és Battle report is van a játék alapjaihoz!

Engem mindenképpen megfogott a játék és fogok még írni róla. Valamint szeretnék sok sikert kívánna John-nak és az egész csapatnak a jövőre nézve! 

[EN] I supported the KS campaign with a two player starter set size pledge, and I can tell, I can’t wait to try out this game! If you are interested in Age of Tyrants I recommend the team’s Youtube channel and the official site! Also you can find tutorial videos and even a Battle report for the game’s basics!

The game absolutely got me , and I will write about it in the future for sure. And I want to wish a lot of success to John and to the whole Team for the future!

-MasterDwalin

vasaorbitalbombardment-36-800-495-80.jpg

([EN] John, I still hope these will make in to the game! :D [Hu] John, remélem ezek azért egyszer tényleg bekerülnek a játékba!)

 

 

([HU] Lábjegyzet: Ezen a nyáron figurák helyett ablakot kell majd festenem!)

([EN] Sidenote: This summer I have to paint the windows, instead of miniatures!)

 

 -Dwalin

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dicerunner.blog.hu/api/trackback/id/tr708385444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.